Dine børn og mine børn

Lever du i en Patchworkfamilie ? Da kan det være,  at du har nogle spørgsmål om hvordan det kunne  blive mere overskuelig, og at du fremover ved nøjagtigt hvor din plads er i den nye familie. ?


Det kan handle om …
Hvorfor du ikke kan acceptere, at den anden elsker sine egen børn højere end dine?
Hvor du faktisk fornemmer hvad der  er rigtigt og forkert, men ikke tør sige det
Hvorfor ingen er fri i sin adfærd, men bundet til sin familiens mønstre?
 
Klarheden kommer ved brug af familieopstilling
Familieopstilling stammer fra Tyskland og handler basalt om, at når I fysisk stiller jer op som familien, så tegner der sig et ærligt billede af jeres forviklinger og relationer – både til hinanden, jer selv.  Når jeg for eksempel beder de voksne i en familie stille sig op – ved hjælp af stedfortræder – f.eks. hvordan de sidder omkring et spisebord, viser det sig hurtigt, hvilken rangorden der er i denne familie. Så snart vi ændrer på placeringen omkring bordet, ændrer vi balancen i rollefordeling.
I en Familieopstilling kan man se om  3 fundamentale forudsætninger er tilstede eller ej i denne familie: 

  1. At alle har ret til en plads i familien 
  2.   At  der er en naturgiven rangorden
  3. 
At  der skal være balance mellem det, man giver og det, man modtager.


Familieopstilling virker logisk på mange mennesker, fordi man med ét får øjnene op for både andre og sig selv. Man  anerkender det, som er,  og ser klart hvad det er som skaber problemerne. 

”En kvinde stillede for eksempel sin familie et sted, og sig selv med ryggen til børn og mand i et andet  hjørne. Hun blev klar over, at hun var på vej væk. Da hun så forfærdelsen i sin families øjne, blev hun klar over nogle konsekvenser, som ikke har været klart for hende før.

 
Ved at være i i en familiekonstellation får du en dyb forståelse for: 

At ingen kommer alene, hver har sin bagage med sig
Hvor  hver især kommer fra
Hvorfor I er, som I er og reagerer, som I gør
Hvor jeres unikke plads er i familieforholdet
Hvordan I bliver trygge ved det, der er anderledes
Hvorfor I pludselig har fået noget værdifuldt, I ikke havde før
 
Under workshoppen bliver du også indviet i  – hvad der virker, og hvilke lovmæssigheder der enten støtter eller forhindrer kærligheden til l at udfolde sig. ?
Hvorfor det er umuligt at udelukke nogen fra familien som har et retmæssigt plads.
Hvilken rangorden der er i jeres forhold eller familie, der absolut skal overholdes?

Hvorfor balancen mellem at give og modtage er afgørende?

Kom med og få klarhed, enkle løsninger og universel viden om at finde sin plads i familien – og i livet. En viden, som du ikke kun får glæde af i tiden efter workshoppen, men i resten af livet. 
Workshoppen ledes af Kristina van Kampen, som har specialiseret sig i Familieopstilling gennem 20 år og arbejdet som psykoterapeut de seneste 25 år. Hun trækker på erfaring fra både Danmark. Tyskland og USA og har allerede hjulpet mange mennesker til at finde deres plads. Workshoppen er for voksne.