Familieopstilling

 

Familieopstilling er en metode til at bearbejde forhold og mønstre i familien, organisationer eller systemer, som hæmmer vækst og trivsel for den enkelte.

I mange tilfælde gentager problemer sig i den samme familie fra generation til generation, når ikke de bliver set og løst.

Vi har mulighed for at gøre en indsats for os selv og ikke mindst for vores børn. Enhver kan i en familieopstilling se tilbage på familiens historie og tage det på sig at rense hele vores familiefelt for at skabe et solidt fundament for vores efterkommer.  Der er brug for mennesker med erfaring, og god jordforbindelse. Mennesker der er villige til at se fremad uden at fornægte fortiden. Når det lykkes, står vi bedre fast og kan med ro og tryghed bevæge os imod nye veje og muligheder. Det skaber ro og selvtillid.  

Opstillingerne kan bruges til alle former for ubalancer, som kan opstå i familien og hos den enkelte. For eksempel ved dødsfald, adoption, sygdom, depression, angst og stress. De kan være til stor støtte i kriser omkring parforholdet.
Ikke mindst er den effektiv til familier med børn der har vanskeligheder. 

Metoden giver redskaber og løsninger til den enkelte, til familier, virksomheder og andre organisationer i krise. 
Opstillingerne foregår enten i en gruppe med stedfortrædere eller i enkelsessionerne ved hjælp af figurer eller andet materiale.
Det er ikke nødvendigt at den reelle familie deltager i opstillingerne for at kunne løse de forviklinger der viser sig i feltet. 

Metoden er udviklet af Bert Hellinger og er en omfattende videnskab om menneskelige forhold.

Læs mere om workshops

Sagt af deltagere