Bestil et foredrag om  “Familieopstilling”

En sammenfatning af det systemiske model i Familien, vores bindninger og forviklinger på godt og ondt. Moderne familiestruktur er forandret og hvad kan vi gøre for at bevare grundværdierne eller skal vi opfinde alt for ny? kom og vær med til en aften om tanker og samtale om vores vigtigste værdier, børn, kærlighed, samhørighed og det at “høre til”.

Hvem kan bruge familieopstilling?

Familieopstilling kan bruges af alle, der ønsker at kende grunden til, at de oplever  udfordringer med andre – og årsagen til deres egne begrænsende handlinger og reaktioner.
Metoden kan med fordel anvendes ved udfordringer i både familier, parforhold, organisationer og livet i små og store forandringer: Det kan være skilsmisse, sygdom, fødsler, nye familiekonstellationer, ændringer i arbejdslivet og så videre.

Du får en forståelse for:
hvor I hver især kommer fra
hvorfor I er, som I er og reagerer, som I gør
hvor jeres unikke plads er i familieforholdet
hvordan I bliver trygge ved det, der er anderledes
hvorfor I pludselig har fået noget værdifuldt, I ikke havde før

Sådan foregår det:
Familieopstillinger foregår individuelt eller i grupper. Alle i gruppen er åbne for at være stedfortrædere for hinandens familiemedlemmer og øvrige relationer. 
Som opstiller tilbyder jeg den deltager, som gerne vi arbejde med sin relation, at sætte sig ved siden af “sin relation” på en stol. Uden at udveksle mere end de vigtigste informationer finder de to frem til det tema, der skal kigges på. På opfordring af mig som opstiller vælger deltageren stedfortrædere og stiller dem op i forhold til hinanden, sådan som han eller hun umiddelbart oplever sit familiebillede. Det sker uden forklaringer og uden at tænke for meget. 
Når alle stedfortrædere er stillet op, ser jeg nøje på de enkelte placeringer og deres forhold til hinanden. Jeg holder øje med følgende: Hvem kigger på hvem, hvem kigger væk, hvem kigger ned på gulvet, hvem reagerer med vrede, aggression, sorg, resignation eller glæde? Hvem vil gå væk? Hvem mangler?
Familieopstilling bringer det skjulte frem i lyset og viser vejen ud af en eventuel forvikling. Metoden er løsningsorienteret og fokuserer på at finde ressourcer frem for at dvæle ved problemet. Det centrale er, at den enkelte finder ro og finder sin plads i livet med andre.

Kontakt mig